Obe mlađe selekcije Fudbalskog kluba Spartak bile su uspešne u poslednjem 30. kolu Lige Srbije

Obe mlađe selekcije Fudbalskog kluba Spartak bile su uspešne u poslednjem, 30. po redu, kolu Lige Srbije, koje je bilo na programu u subotu.

Kadeti plavih golubova, predvođeni trenerom Bogoljubom Džinićem, pobedili su, pred svojim navijačima, ekipu Novog Pazara sa ubedljivih 3:0. Golove za Subotičane postigli su: Nemanja Žiža sa bele tačke, Nemanja Lazić i Uroš Đuričković.

Zahvaljujući ovom trijumfu, kadeti Fudbalskog kluba Spartak, sa 39 osvojenih bodova, 11 pobeda, šest remija, trinaest poraza, 42 postignuta i 44 primljena gola i plasmanom na jedanaestom mestu, uspeli su da izbore opstanak u ovom rangu takmičenja i to protiv Novopazaraca, kao direktnog konkurenta, koji će se, zajedno sa Radničkim iz Niša, Jagodinom i pančevačkim Dinamom preseliti u nižu ligu.

Omladinci Fudbalskog kluba Spartak, pod dirigentskom palicom trenera Saše Đurasovića, bili su uspešni i na zatvaranju sezone. Na domaćem terenu, plavi golubovi su, pogotcima Slavka Radovanovića i Vida Markovića, savladali Radnički iz Pirota sa 2:0.

Pravi junak ovog duela bio je sjajni golman Subotičana Ivan Dokić, koji je, pored nekoliko uspešnih i efektnih intervencija, odbranio penal i tako je, još jedanput, dokazao da se, s punim pravom, ubraja u red najperspektivnijih golmana u Srbiji.

Nakon 30 odigranih kola, omladinci Fudbalskog kluba Spartak, u konkurenciji šesnaest ekipa, sa 55 osvojenih bodova, 16 pobeda, sedam remija i isto toliko poraza, 66 postignutih i 41 primljenih golova, trku za bodove završili su na odličnom petom mestu na tabeli.