Darovane bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta

Po tradiciji, u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta podeljeni su poklon paketi bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta. Ove godine darovano je 28 beba, koje su rođene u periodu od 8. do 15. maja u Opštoj bolnici.

Među bebama koje su primile simbolične pakete je i mali Aleksa Arsovski, koji je rođen 10. maja. Njegovi roditelji, Nina i Dalibor, koji su po struci lekari zahvalili su se na ovom lepom gestu i izrazili nadu da će i njihov sin izabrati neki human poziv, kada odraste.

Gradska organizacija Crvenog krsta svake godine organizuje akciju posvećenu najmlađima. Ove godine, darovano je ukupno 28 beba, njih 8, koje su rođene na Svetski dan ove organizacije, poklone su dobili još u bolnici. Pokloni paketi sadrže posteljinu i kozmetiku za bebe.

Ovo je samo jedna u nizu akcija brige o najmlađim sugrađanima. Ova organizacija tokom cele godine pruža podršku deci iz socijalno ugroženih porodica, podelom nove i polovne garderobe, paketa hrane i higijene,  kao i školskog pribora uoči početka školske godine.