Nova uloga Slobodne zone u razvoju grada

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević i gradonačelnik, Stevan Bakić posetili su juče Slobodnu zonu i kompanije „Ametek“ i „Dunkermotoren“, koje u oviru nje uspešno posluju. Poseta je organizovana sa ciljem uspostavljanje nove uloge Slobodne zone u razvoju grada.

Slobodna zona glavni je generator zapošljavanja ne samo u Subotici, nego i u celoj Vojvodini, istakao je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević. Kako godišnje u budžet lokalne samouprave daje blizu sedam miliona evra i zapošljava više od 6.500 ljudi, time generiše i razvoj stanogradnje i svih drugih oblasti.

U okviru režima slobodne zone funkcioniše devet kompanija, a u sklopu Industrijske zone „Mali Bajmok“, a van režima, još jedna kompanija. Vrata Grada širom su otvorena za sve koji posluju na ovom prostoru, naglasio je gradonačelnik, Stevan Bakić.

Jučerašnja poseta uvod je u trajnu komplementarnu saradnju, kako kaže Saša Gravorac, direktor Slobodne zone. Sada sledi definisanje strategije razvoja Slobodne zone, u koju će kako kaže, aktivno biti uključeni Grad i Pokrajina.

Slobodna zona proteže se na preko 72 hektara.