Danas se završava 18. Interetno festival

Tokom pet festivalskih dana na 18. Interetno festivalu koji se završava danas, nastupilo oko 950 izvođača na 4 lokacije u gradu. 

Na glavnoj bini u centru grada publika je imala priliku da uživa u izvođenjima plesača iz 23 domaće i 7 stranih plesnih grupa iz Bolivije, Kolumbije, Mađarske, Malezije, Rusije. Učesnici Festivala sa raznih strana sveta imaju najbolje utiske o našem gradu i o samom Festivalu.

Organizator Festivala je Mađarski kulturni centar “Nepker” koji je pre 18 godina pokrenuo “Interetno festival”. Ovogodišnje izdanje manifestacije je u potpunosti ispunilo očekivanja organizatora koji ističu da su jednako zadovoljni i učesnicima i subotičkom publikom.

Osim glavnog programa u centru grada, tokom 5 festivalskih dana organizovana su i brojna prateća dešavanja u Etnopolisu. U Gastro selu i na Trgu vina, bio je postavljen vašar starih zanata sa više od 100 izlagača, vinara i različitih gastronomskih specijaliteta, a ni ove godine nije izostao program za najmlađe u igraonici na otvorenom „Zlatna Kapija“.