Dan otvorenih vrata Pravnog fakulteta

 

Na visokoškolskoj jedinici Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici održan je Dan otvorenih vrata. Dan otvorenih vrata posetilo je oko stotinu pedeset učenika subotičkih srednjih škola, koji su prisustvovali predavanju na temu vršnjačkog nasilja. Visokoškolska jedinica u Subotici akreditovana je za upis stotinu brucoša, a pretprijava je u toku i trajaće do petnaestog maja.

Studenti koji studiraju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Subotici su nam rekli da su zadovoljni kvalitetom predavanja i da preporučuju budućim akademskim građanima da se odluče za upis Pravnog fakulteta jer je akreditovan.

Prema rečima menadžera Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Srđana Cvijanovića, Dan otvorenih vrata prvi put organizuju na ovaj način, kroz predavanje o vršnjačkom nasilju, kako bi se skrenula pažnja na društvenu odgovornost. Nakon predavanja o vršnjačkom nasilju đacima su predstavljeni opšte-pravni studijski program, stipendijski programi i najvažniji podaci o akreditaciji fakulteta.

Visokoškolska jedinica Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici je akreditovana za upis stotinu studenata na prvu godinu akademskih studija. Rad visokoškolske jedinice u Subotici je započeo 2012. godinea, a školske 2017/2018 godine biće upisana peta generacija. Studenti nakon završene četiri godine osnovih akademskih studija stiču zvanje diplomiranog pravnika.