Čija je Bunjevačka kuća?

Čija je Bunjevačka kuća- ovo pitanje danas je postavio odbornik Saveza bačkih Bunjevaca tokom rasprave o rebalansu budžeta grada. On smatra da je novac za kupovinu kuće zloupotrebljen, dok iz Bunjevačke matice i redova SNS-a kažu da su napadi lične prirode.

Odbornik Saveza bačkih Bunjevaca, Mirko Bajić postavio je danas za skupštinskom govornicom pitanje čija je Bunjevačka kuća i zbog čega je kupac ovog objekta Centar za kulturu Bunjevaca, a ne Nacionalni savet?

Predsednik odborničke grupe „Aleksandar Vučić za našu decu“ i direktor Bunjevačke matice, Veljko Vojnić odgovarajući na optužbe Mirka Bajića ističe da ne vidi razlog za napade osim ličnog, budući da je Bajićev sin nedavno smenjen sa mesta direktora Bunjevačkog informativnog centra.

Podsetimo, zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Subotice, Nacionalni savet Bunjevaca dobio je sopstvene prostorije na Trgu kralja Tomislava 3. Nekretnina je plaćena 100 hiljada evra. Pokrajinska vlade obezbedila je 19,5 milina dinara, a Grad 4 miliona.