Čantavir dobio novi turističko-manifestacioni trg

Završeni su radovi na izgradnji novog turističko- manifestacionog trga u Čantaviru čime je ova mesna zajednica dobila novo,uređeno pijačno mesto koje će služiti i za održavanje različitih manifestacija. Vrednost ove investicije je 54,5 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Grad Subotica i Ministarstvo privrede.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas novoizgrađeni turističko-manifestacioni trg u MZ “Čantavir”, ukupne površine 8700 m2. Sredstva za izgradnju obezbedili su Ministarstvo privrede i Grad Subotica sa po 27.250.000 dinara. Ovom investicijom podignut je kvalitet života meštana Čantavira, data je podrška lokalnim proizvođačima koji će izlagati i prodavati svoje proizvode, obezbeđeni su uslovi za nova radna mesta kao i uslovi da mladi ostanu u svom selu, rekao je gradonačelnik Bakić prilikom obilaska.

Trenutno je na prostoru turističko- manifestacionog trga smešteno 180 pijačnih tezgi, a maksimalan kapacitet je 240. Sam pijačni prostor zauzima površinu oko 1720 m2, a prvih mesec dana rada će biti probni. Nakon ovog perioda će biti održana licitacija za zakupce tezgi, a sam prostor na kojem se nalazi pijaca će se po potrebi transformisati za potrebe održavanja različitih manifestacija koje će doprineti turističkoj promociji Čantavira i Subotice.

Gradonačelnik Bakić je danas podsetio da se uskoro očekuje početak radova u okviru projekta “Čista Srbija” kojim je predviđeno da u Čantaviru bude izgrađeno 25 km kanalizacione mreže,kao i prečistač otpadnih voda.