Pozivi Hitnoj pomoći najčešće zbog kardiovaskularnih tegoba

Tokom proteklih nedelju dana Službi hitne medicinske pomoći najviše su se javljali sugrađani sa kardiovaskularnim tegobama, a prosečan broj intervencija ove Službe tokom 24 časa je bio 35.

Najčešće tegobe zbog kojih su se naši sugrađani obraćali za pomoć Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklih 7 dana povezane su sa vremenskim uslovima. U ovo doba godine najviše Subotičana traži pomoć lekara zbog kardiovaskularnih tegoba, objašnjava specijaliste urgentne medicine, PR Doma zdravlja, dr Mihaela Budimski Soldat.

Dr Budimski Soldat savetuje hroničnim bolesnicima i starijim sugrađanima da redovno uzimaju propisane terapije, te da redovno kontrolišu krvni pritisak jer se ova kategorija bolesnika teže adaptira na trenutne vremenske uslove koji uslovljavaju pojačane oscilacije krvnog pritiska.

Iz Službe hitne medicinske pomoći i dalje apeluju na sugrađane sa tegobama gornjeg respiratornog trakta kao i onima sa povišenom telesnom temperaturom da se za pomoć obraćaju lekarima u Respiratornoj ambulanti u Harambašićevoj ulici, a ne u Ambulanti Hitne pomoći budući da je sezona kovid virusa i dalje aktuelna.