Budžet za poljoprivredu u ovoj godini 120 miliona dinara

Izdvajanja iz gradskog budžeta za oblast poljoprivrede u ovoj godini veća su za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu i iznose 120 miliona dinara. Značajan deo sredstava lokalna samouprava preusmeriće za pomoć poljoprivrednicima, a jedna od novina je i sufinansiranje premije osiguranja.

Deo sredstava iz budžeta za poljoprivredu namenjeno je za uređenje kanalske mreže, izgradnju vetrozaštitnih pojaseva, funkcionisanje poljočuvarske službe i nabavku protivgradnih raketa. Iz budžeta su opredeljena i značajna sredstva za sufinansiranje kamata za kredite poljoprivrednika u iznosu od oko 50 miliona dinara.

Lokalna samouprava pribavila je građevinsku dozvolu za izgradnju objekta koji bi trajno trebalo da reši problem nesanitarnog odlaganja životinjskih leševa, a u narednom periodu se očekuje i raspisivanje javne nabavke. Izgradnja objekta koštaće oko 47 miliona dinara, a iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 20 miliona, dok će ostatak biti opredeljen iz budžeta za narednu godinu. Jedna od mera koja će ove godine po prvi put biti uvedena jeste sufinansiranje premije osiguranja.

Iz budžeta će biti opredeljeno i 2,5 miliona dinara za podršku manifestacijima u oblasti poljoprivrede.