Brodom kroz Brodsku ulicu

Stanovnici Brodske ulice u MZ “Gat”, poslednjih sedam godina proživljavaju noćnu moru prilikom svakog većeg pljuska, kada im voda iz kanalizacije poplavi dvorišta i kuće.

Voda puna fekalija koja se izliva iz kanalizacije, doseže dubinu preko kolena i ne samo da pravi velike materijalne štete, već i ugrožava zdravlje meštana ove uličice, koji stpljenja više nemaju. Obraćali su se ustanovama i institucijama, međutim do danas se ništa nije dogodilo. Začarani krug traje godinama unazad, a obilne kiše koje su padale prethodnih pada za sobom su ponovo ostavile nesnosan smrad i mulj. Dragoljub Stojković tu stanuje 34 godine i kako ističe zabrinut je da ne dođe i do neke zaraze.

Od šest kuća u Brodskoj ulici, najgore je u kući meštanke Marije Krivošije Belas. Kako ističe, u kući stanuje od 2010. godine, a prvi problemi počeli su od 2014. godine, kada joj je poplava uništila sve u kući – nameštaj, zidove, kupatilo, kao i laminat. Ni nedavno izdignuti stepenici kod kapije nisu pomogli, te je kao i gotovo svake godine voda tokom proslednjih kiša ponovo ušla u Marijin dom – kroz kupatilo do kuhinje.

Kako objašnjava, za pomoć se obraćala svima, a jedino rešenje ponuđeno joj je 2014. godine na sastanku u JKP “Vodovod i kanalizacija”, ali od tada ništa nije sprovedeno u delo.