Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti „Kući iza duge“

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, posetio je danas članove i zaposlene u gradskom udruženju Autizam Subotica “Kuća iza duge” i tom prilikom je, sa koordinatorkom Udruženja razgovarao o podsticajnim merama, kao i o planovima i projektima ovog Udruženja u predstojećem periodu.

Pokrajinska vlada je kroz konkurs nevladinim organizacijama na teritoriji Vojvodine dodelila ukupno 5.000.000,00 dinara od kojih je 400.000 dobilo Udruženje za pomoć osobama sa autizmom. Današnja poseta gradskom udruženju za cilj ima i promociju politike zapošljavanja koja se sprovodi preko pokrajinskog sekretarijata, rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Subotica godinama unazad pruža pomoć i podršku deci i odraslima sa autizmom, kroz različite aktivnosti i projekte. Udruženje trenutno broji trideset članova i kako koordinatorka Suzana Skenderović objašnjava, dobijena sredstva na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, iskoristiće za zapošljavanje korisnika. Tako će osobe sa autizmom raditi u proizvodnji, dok će ono što proizvodu brendirati i prodavati na tržištu.

Lokalna samouprava svake godine, putem različitih konkursa podržava rad udruženja i organizacija na teritoriji Subotice. Tako je i ove godine putem konkursa iz društvenog i humanitarnog rada podržano gradsko udurženje za pomoć osobama sa autizmom u iznosu od 330 hiljada dinara – 200 hiljada za rad udruženja, a 130 hiljada dinara za projekat Osnaživanje porodica u uslovima pandemije.

U ovom gradskom udruženju aktivnosti su već počele, te su tako korisnici zasadili 700 kala koje će se uskoro naći i na tržištu.