Izbori za mesne zajednice: Koalicija SNS – SVM osvojila 442 mandata

U Subotici su juče održani izbori za članove saveta mesnih zajednica. Od ukupno 37, apsolutnu pobedu u 35 mesnih zajednica osvojila je koalicija SNS-SVM, poručuju iz GrO SNS-a. Ovi izbori održani su na 103 glasačka mesta, a svoje biračko pravo iskoristilo je blizu 17 odsto građana.
Prema podacima GrO SNS-a, koalicija SNS-SVM odnela je ubedljivu pobedu u 35 mesnih zajednica. Odnosno od ukupno 501 mandata ova lista osvojila je 442 mandata, što je procentualno preko 88 odsto. Takođe, iz GrO SNS-a navode da je Demokratski savez Hrvata u Vojvodini osvojio 37 mandata, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez bačkih Bunjevaca po 5 mandata, SPS 9 mandata, dok je Pokret snaga Srbije osvojio 3 mandata. Predsednik GrO SNS-a, Bogdan Laban poručio je da će vladajuća koalicija nastaviti da radi u interesu građana i na poboljšanju kvaliteta života građana u svim mesnim zajednicama.
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini na ovim izborima učestvovao je u 8 mesnih zajednica, odnosno dve gradske i šest prigradskih. Ova politička stranka odnela je pobedu u mesnim zajednicama Verušić i Mala Bosna, a iz DSHV-a poručuju da su ostvarili i više nego povoljan rezultat.
Tokom izbora za članove saveta mesnih zajednica nisu zabeleženi incidenti na terenu, navode iz Izborne komisije Grada i dodaju da su izbori protekli mirno.
Nakon što Izborna komisija saopšti zvanične rezultate izbora, mesne zajednice imaju rok od 10 dana da formiraju savete.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime