Manje od pet odsto roditelja izabralo nastavu od kuće

Više od 50 odsto škola u Srbiji već je završilo ankete putem kojih su roditelji izabrali da li će im deca od prvog septembra ići u školu ili će nastavu pohađati onlajn, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i dodao da je manje od pet odsto izabralo učenje od kuće, prenosi TANJUG.

Gostujući na Pinku, Šarčević je rekao da je TV nastava za septembar gotovo nasnimljena, odnosno da je snimljeno oko 75 odsto sadržaja, za sve nivoe. „Snima se na osam jezika nacionalnih manjina i to je nešto što nije uradila nijedna država. Imamo snimljenu celu nastavu za osnovnu školu, gimnaziju i opšte stručne predmete, odnosno 15 strukovnih oblasti rada“, rekao je Šarčević. On je između ostalog istakao da je resorno ministarstvo vodilo računa i o manjinama, nastavnicima i njihovim radnim listama, higijeni u školama, održavanju distance, nošenju maski…
Za sutra je, kaže, zakazan sastanak sa Zajednicom škola za decu sa posebnim potrebama za koje ministarstvo traži rešenja i istakao da je sistem veliki i da sve mora da funkcioniše.