Migranti sakriveni u spojleru kabine i tovaru pšenice

Tokom poslednja dva dana na prelazima Horgoš i Batrovci carinici su otkrili 18 ilegalnih migranata, koji su se skrivali, u spojleru kamionske kabine, u skrovištu krova kamiona, u tovaru organske pšenice, prenosi RTV.

Prvi slučaj otkriven je kada su na prelazu Horgoš nakon kontrole mobilnim skenerom uočene ljudske siluete na krovnom delu kabine domaćeg kamiona, koji je iz Srbije ka Češkoj prevozio metalne delove, saopštila je Uprava carina.
Fizičkim pregledom iz skrovišta na kamionskom krovu izvučena su trojica mladića, bez bilo kakve dokumentacije kod sebe.
Nešto kasnije je analizom slike uočeno da ima ljudi na kabini domaćeg kamiona koji je iz naše zemlje ka Slovačkoj prevozio aluminijumske prozore, ali su iz unutrašnjosti spojlera kamionske kabine izvučena su takođe trojica ljudi.
U utorak je na ovom istom prelazu u dva slučaja među robom otkriveno sedam mlađih migranata, od kojih su se trojica krila su se među aluminijumskim otpadom kojim je bio natovaren domaći kamion na putu ka Nemačkoj.
Četiri „slepa putnika“ pronađena su nešto kasnije istog dana i u kamionu severnomakedonskih registarskih oznaka koji je iz Turske prevozio auto-delove ka Češkoj.
Na prelazu Batrovci carinici su analizom slike sa skenera u Bugarskom kamionu, koji je ka EU vozio organsku pšenicu, uočili čak pet ljudskih silueta.
Kada je kamion fizički otvoren iz tovara organske pšenice izvučeno je pet mladića, najverovatnije iz Avganistana, navodi se u saopštenju.
Carina podseća da su od početka ove godine u pokušaju ilegalnog prelaska granice carinici sprečili oko 670 migranata.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime