Gužve u subotičkim knjižarama

 

Sve su veće gužve u subotičkim knjižarama zbog kupovine pribora i pripreme đaka za novu školsku godinu. Vlasnici knjižara ističu da su cene školskog pribora niže ove godine u odnosu na prethodne, a roditelji tvrde da su zadovoljni ponudom i odnosom cena i kvaliteta, ali da je opremanje školaraca veliki izazov.

Martina Poljaković je naša sugrađanka, jedna od mnogobrojnih roditelja koji kupujuju školski pribor. Martina nam je otkrila da kupuje na osnovu spiska koji je dobila od učiteljice i da je prijatno iznenađena odnosom cene i kvaliteta u knjižari Stil B.

Prema rečima direktora knjižere, Milorada Petrovića, ovogodišnje cene su u prosku niže za 7 odsto što potrošačima mnogo odgovara. On ističe da je knjižara snabdevena širokim izborom pribora različitih cena.

Cene đačkih torbi su oko 2.500 dinara, pribor za likovno košta 3.000 dinara, za tehničko 800 dinara, a cena punih pernica kreće od 649 dinara. Ukoliko se spremate za novu školsku godinu trebali biste takođe da znate da su cene sveski A5 13 dinara, dok se cene svezaka A4 formata kreću u rasponu od 25 do 150 dinara.