Međunarodni volonterski kamp na prostoru mini Jugoslavije

 

Međunarodni volonterski kamp biće održan na prostoru mini Jugoslavije od četvrtka do 24.avgusta. Organizatori kampa su koncept Ekologija-Energija-Ekonomija, Mini Jugoslavija i Kreativna industrija Savremene Subotice u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta. U dvonedeljnom kampu učestvuje četrnaestoro mladih iz inostranstva, biće održano pet radionica otvorenog tipa sa ciljem razmene, znanja i iskustva kod mladih. Projekat je podržan od strane Grada.

Kreativna Industrija Savremene Subotice (KISS) predstavlja novi koncept za produktivno izražavanje mladih, koji će se na neki način ostvariti kroz radionice u Međunarodnom Volonterskom kampu koji ima za cilj razmenu kultura, jezika i znanja kod mladih ljudi ističe Goran Gabrić, koordinator projekta.

Prema rečima organizatorke aktivnosti, u sklopu Međunarodnog Volonterskog kampa biće održano pet radionica. Desetog avgusta u 17časova biće održano predavanje o egzoticnim vrstama životinja, dvanaestog avgusta od 9 časova biće održana radionica o osnovama programiranja, a istog dana od 18 časova biće organizovana popodnevna šetnja uz prateću priču o arhitekturi grada. Četrnaestog avgusta biće održana radionica tradicionalne i digitalne ilustracije. Sve radionice su otvorenog tipa i prilagađene za sve mlade starosti između deset i trideset godina.

U toku vikenda na prostoru mini Jugoslavije biće izlivena statua bivšeg predsednika Josipa Boroza Tita od betona veličine 2,2 m koju će izliti poznati subotički vajar Franjo Mačković. Osamnaestog avgusta biće organizovan Festival planete Zemlje kada će se govoriti o obnovljivim izvorima energije, upravljanju otpadom u saradnji sa ,,Regionalnom deponijom Subotica“, a biće organizovana i debata na temu ,,Problemi životne sredine na lokalu i problemi u drugim zemljama“.