понедељак , 15 августа 2022
Naslovna / Društvo / Međunarodni volonterski kamp na prostoru mini Jugoslavije

Međunarodni volonterski kamp na prostoru mini Jugoslavije

 

Međunarodni volonterski kamp biće održan na prostoru mini Jugoslavije od četvrtka do 24.avgusta. Organizatori kampa su koncept Ekologija-Energija-Ekonomija, Mini Jugoslavija i Kreativna industrija Savremene Subotice u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta. U dvonedeljnom kampu učestvuje četrnaestoro mladih iz inostranstva, biće održano pet radionica otvorenog tipa sa ciljem razmene, znanja i iskustva kod mladih. Projekat je podržan od strane Grada.

Kreativna Industrija Savremene Subotice (KISS) predstavlja novi koncept za produktivno izražavanje mladih, koji će se na neki način ostvariti kroz radionice u Međunarodnom Volonterskom kampu koji ima za cilj razmenu kultura, jezika i znanja kod mladih ljudi ističe Goran Gabrić, koordinator projekta.

Prema rečima organizatorke aktivnosti, u sklopu Međunarodnog Volonterskog kampa biće održano pet radionica. Desetog avgusta u 17časova biće održano predavanje o egzoticnim vrstama životinja, dvanaestog avgusta od 9 časova biće održana radionica o osnovama programiranja, a istog dana od 18 časova biće organizovana popodnevna šetnja uz prateću priču o arhitekturi grada. Četrnaestog avgusta biće održana radionica tradicionalne i digitalne ilustracije. Sve radionice su otvorenog tipa i prilagađene za sve mlade starosti između deset i trideset godina.

U toku vikenda na prostoru mini Jugoslavije biće izlivena statua bivšeg predsednika Josipa Boroza Tita od betona veličine 2,2 m koju će izliti poznati subotički vajar Franjo Mačković. Osamnaestog avgusta biće organizovan Festival planete Zemlje kada će se govoriti o obnovljivim izvorima energije, upravljanju otpadom u saradnji sa ,,Regionalnom deponijom Subotica“, a biće organizovana i debata na temu ,,Problemi životne sredine na lokalu i problemi u drugim zemljama“.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Poljoprivrednici blokirali raskrsnicu kod „Patrije“

Šestog dana protesta lokalni poljoprivrednici su u 10 časova počeli sa blokadom raskrsnice kod Patrije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.