Održan Sajam zapošljavanja

U prostorijama subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje održan je sajam zapošljavanja, prvi ove godine, u okviru kog je 27 poslodavaca ponudilo oko 400 slobodnih radnih mesta.

Među onima koji su došli na Sajam kako bi pronašli zaposlenje je i naš sugrađanin Đuza Dekanj, koji je nakon dobijenog otkaza na evidenciji nezaposlenih lica mesec dana. Iako je po struci konfekcionar-krojač, kaže da posao ne traži isključivo u struci nego da mu je potrebno zaposlenje kako bi obezbedio egzistenciju.

Kao i prethodnih godina, poslodavci su najveću potrebu iskazali za radnicima u proizvodnji, vozačima B i C kategorije, bravarima, električarima i administrativnim radnicima. Veliki broj ponuda odnosio se i na sezonske poslove, te su bili traženi građevinski i radnici u ugostiteljstvu. Među poslodavcima bio je i predstavnik Nacionalnog parka istorije i geografije, koji će biti izgrađen na Paliću.

Pored potrebnih kvalifikacija, poslodavci ističu da je kod potencijalnih kandidata za posao najvažnije da poseduju volju za radom.

Savetnici za zapošljavanje NSZ bili su prisutni na sajmu kako bi predstavili javne pozive, ali i pružali pomoć nezaposlenim licima u pisanju radne biografije.

Među posetiocima Sajma bili su i maturanti četiri subotičke srednje stručne škole, kako se upoznali sa mogućnostima za traženje zaposlenja.