Nova premijera Drame na srpskom jeziku- „Greta, stranica 89“

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u petak će premijerno izvesti predstavu „Greta, stranica 89“ rađenu po motivima istoimene drame Luca Hibnera.

Hibnerov komad „Greta, stranica 89“ premijerno je izveden 1997. godine u Berlinu, a od tada je doživeo brojna izvođenja širom sveta. Ovaj komad je rediteljki Oliveri Đorđević poslužio kao inspiracija i polazna tačka za novi dramski tekst koji na neki način predstavlja omaž pozorištu i donosi predstavu koja će publici otkriti sam proces rada na predstavi.

Nova predstava Drame na srpskom jeziku je komedija, duo drama u kojoj likove tumače Suzana Vuković i Miloš Stanković. Oni igraju glumce, glumice i reditelje i rediteljke koji će kroz ovaj komad odgovoriti na često postavljana pitanja o pozorištu, odnosno o onom šta se dešava iza kulisa što publika nema priliku da vidi.

Predstava „Greta, stranica 89“ je treća premijera Drame na srpskom jeziku u ovoj sezoni, a premijerno izvođenje je zakazano za petak, 24. februar od 19,30 časova. Pored glumaca Suzane Vuković i Miloša Stankovića i rediteljke Olivere Đorđević, autorski tim čine i kompozitor Pavle Zvekić, scenografkinja Marija Kalabić, kostimograf Marko Marosiuk, dizajner svetla Nikola Marinkov i lektor Saša Latinović.