petak , 14 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Otvoren Regionalni inovacioni startap centar

Otvoren Regionalni inovacioni startap centar

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i njegov mađarski kolega Laslo Palkovič svečano su otvorili Regionalni inovacioni startap centar pri Ekonomskom fakultetu u Subotici. Za opremanje ovog startap centra država je izdvojila 40 miliona dinara.
Cilj nam je da se u manjim sredinama osniva što više inovacionih i startap kompanija, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović i dodao da se mladima koji imaju želju da osnuju startap preduzeće u svom gradu to mora i omogućiti.
Plan je da Vlada Srbije nastavi sa ulaganjima u najnoviju tehnološku infrastrukturu, koja je neophodna za inovacione i startap kompanije . Osim prostora i tehnološke opreme pružaće se i fnansijska podrška za sadržaje tehno parkova i inovacionih startap centara, rekao je ministar Popović.
Ministar za inovacije i tehnologije u Vladi Mađarske, Laslo Palkovič podsetio je da je Mađarska, uz Nemačku i Dansku, svrstana među zemlje sa narazvijenijim informaciononim tehnologijama. On je istakao značaj saradnje Srbije i Mađarske u tehničkom, tehnološkom i inovacionom smislu.
Svečanom otvaranju Regionalnog inovacionog startap centra u Subotici, prisustvovali su i gradonačelnik Bogdan Laban i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Aleksandar Grubor.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ponovo počinje postupak vantelesne oplodnje

Posle prekida od mesec dana obnavlja se postupak vantelesne oplodnje o trošku države za parove …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *