Prezentacija kupljene medicinske opreme putem donacija Opštoj bolnici

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim na donatorskom koktelu u organizaciji Hotela “Galerija” ove godine je Opšta bolnica Subotica dobila novi gastroskop kojim je zamenjen aparat star više od 15 godina. Na koktelu je prikupljeno 40.000 evra zahvaljujući donacijama kompanija “Fiva” i BAMA i drugim kompanijama.

Na konferenciji za novinare, direktor Opšte bolnice Subotica, dr Slobodan Puškar podsetio je da je u protekle 4 godine ova zdravstvena ustanova nabavila više novih aparata upravo zahvaljujući donacijama Kompanije “Fiva” i drugim donatorima koji su pokazali da razumeju koliko je važna nabavka nove medicinske opreme za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite stanovništva. Pre 3,5 godine zahvaljujući donacijama kupljeni su: EKG aparati, holter EKG aparati i holteri pritiska.Ovi aparati omogućili su smanjenje ili neutralisanje liste čekanja . Pre 2,5 godine kupljen je mobilni rendgen, a potom i stacionarni rendgen koji je zamenio aparat proizveden 1976. godine. Sredstvima donatora ove godine Odeljenje gastroenterologije dobilo je nov gastroskop vredan 40.000 evra.

Kompanija “Fiva” jedan je od najvećih donatora subotičke Bolnice, a u njihovoj organizaciji se svake godine održava Donatorski koktel na kojem se prikupljaju sredstva za nabavku nove opreme za Opštu bolnicu Subotica.

U ime grada na donaciji subotičkoj Bolnici zahvalila se sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti grada Subotice, Jasmina Stevanović. Ona je istakla da su svi donatori pokazali, ne samo humanost nego i potrebu da se pomogne jednoj od najznačajnijih ustanova u ovom delu Vojvodine. Ona je posebno naglasila podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo Opštoj bolnici Subotica.

Iz kompanije „Fiva” istakli su da je iz njihove kompanije ove godine opredeljeno 10.000 evra za kupovinu božićnih paketića za socijalno najugroženiju decu iz Subotice i okoline.