utorak , 17 jul 2018
Naslovna / Društvo / Održano humanitarno veče povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma

Održano humanitarno veče povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma

Povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma, u Gradskoj biblioteci, juče je održano humanitarno veče, koje je organizovalo Srpsko-rusko-belorusko bratstvo „Sveti Knez Vladimir“ u saradnji sa lokalnom samoupravom. Organizatori su upriličili bogat kulturno-umetnički program, a predstavljena je i knjiga „Pad noćnog sokola“ čiji je autor pukovnik Slaviša Golubović. Specijalni gost na humanitarnom događaju bio je i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, juče je podržao događaje koji su organizovani povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma. On je podsetio da je u pitanju važan istorijski događaj i dodao da mu je drago što se u Subotici taj datum pamti i obeležava.

Na humanitarnom događaju u Gradskoj biblioteci, u muzičkom delu programa, nastupili su učenici muzičke škole Evelin Lakatoš i Kristina Matković, kao i sekstet Subotičkog simfonijskog orkestra. U književnom delu predstavljena je knjiga o borbi protivvazduhoplovne odbrane SR Jugoslavije tokom agresija NATO-a 1999. godine, čiji je autor pukovnik Slaviša Golubović, a prihod od prodatih knjiga ići će u humanitarne svrhe.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

U Đurđinu održano takmičenje risara

Na njivi pokraj crkve Svetog Josipa Radnika, u Đurđinu, u subotu je održano 50. jubilarno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *