petak , 13 decembar 2019
Naslovna / Društvo / Održana završna konferencija projekta „Explore CRO-SRB“

Održana završna konferencija projekta „Explore CRO-SRB“

Na Otvorenom univerzitetu održana je zatvarajuća konferencija projekta “ Explore Croatia – Serbia”. Cilj projekta je proširiti i integrisati turističku ponudu Istočne Hrvatske i Severnobačkog okruga.
U okviru Interreg – Ipa programa prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije, realizovan je projekat Extraordinary Pleasure of Our Region – Common gastro, eco and recreation routes of Croatia and Serbia (Explore CRO-SRB). Održana konferencija završni je deo ovog dvogodišnjeg projekta, čiji je cilj bolje upoznavanje turističke ponude Istočne Hrvatske i Severnobačkog okruga kao i poboljšanje upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom. Dosta dobra infrastruktura i dobro partnerstvo dobri su uslovi za dalji razvoj,navodi saradnik na projektu Explore CRO-SRB, Jesenka Ricl.
U okviru ovog projekta izvršena je i evaluacija turističkih ruta ove dve regije, kako bi se dobile smernice za dalji razvoj turizma ovih oblasti. Nosilac projekta je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda d.o.o. , a partneri su Regionalna razvojna agencija Panonreg kao i Fond Turistički klaster mikroregije Subotica-Palić i Turistički klaster “Slavonska košarica”. Koordinatori projektnih aktivnosti poručuju da su zadovoljni rezultatima projekta i da je ovaj turistički proizvod spreman za tržište.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Gradonačelnik Subotice i ambasador Španije razgovarali o velikoj španskoj investiciji u gradu

Španska kompanija “Labiana” postala je stoprocentni vlasnik subotičkog Veterinarskog zavoda, a ova investicija bila je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *