Počeo upis učenika u srednje škole

U prvom upisnom krugu u subotičkim srednjim školama popunjeno je 1350 od ukupno 1672 mesta za upis. Objavljivanje konačnog rasporeda učenika po školama u drugom upisnom krugu biće u sredu do 8 časova dok će drugi upisni krug biti održan u četvrtak od 8-15 časova.
Uz pratnju roditelja budući učenici Politehničke škole danas su upisali željeni smer. Đaci sa kojima smo razgovarali kažu da su uspeli da upišu željenu školu kao i smer koji je bio na 1. mestu na listi želja, a u zavisnosti od smera i razlozi za želje se razlikuju .
Iz Politehničke škole poručuju da je popularan obrazovni profil Operater za izradu nameštaja , a među obrazovnim profilima na kojima je ostalo slobodnih mesta nalaze se: operater za osnovne građevinske radove na mađarskom nastavnom jeziku, tehničar za pejzažnu arhitekturu na srpskom jeziku i tehničar za grafičku doradu na hrvatskom kao i građevinski tehničar na srpskom jeziku. U Politehničkoj školi popunjenost iznosi 69%.
U prvom upisnom krugu u Subotici popunjeno je 81% mesta za upis u srednju školu. Kada je u pitanju Severnobački okrug popunjenost mesta u Subotici veća je u odnosu na Bačku Topolu, a u odnosu na druge lokalne samouprave na teritoriji Srbije je manja, navodi predsednik Aktiva direktora srednjih škola Subotice. Drugi upisni krug održaće se u četvrtak od 8 do 15 časova.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime