utorak , 2 jun 2020
Naslovna / Društvo / Obeležen Dan policije

Obeležen Dan policije

Polaganjem zakletve 22 policijska službenika koji su primljeni u službu prethodne i ove godine, kao i prezentacijom različitih vrsta vozila i oružja obeležen je Dan policije. Ovaj datum obeležava se na praznik Svete Trojice -slave Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na platou ispred Policijske uprave u Subotici za najmlađe, ali i sve druge zainteresovane Subotičane održana je prezentacija različitih vrsta policijskih vozila i oružja. Svoje aktivnosti promovisali su i pripadnici Vatrogasne čete. Najlađim sugrađanima najzanimljivija su bila policijska i vatrogasna vozila u koja su imali priliku da sednu i da ih pogledaju iznutra. Na pitanje šta je posao policajca dobili smo zanimljive odgovore.

Milica Čelebić jedna je od 22 policijska službenika koji su položili zakletvu. Milica kaže da joj se danas ostvario san jer je odmalena želela da postane policajac. Ova mlada žena planira da završi i Policijsku akademiju.

Prvi put, ove godine bio je postavljen i “Info pult“ na kom su zainteresovani za prijem u policiju mogli da dobiju detaljne informacije o uslovima aktuelnog konkursa za prijem na obuku u Centar u Sremskoj Kamenici. U okviru obeležavanja Dana policije, kod spomen ploče policijskih službenika koji su živote izgubili prilikom obavljanja policijskih poslova, gradonačelnik Bogdan Laban, načelnik Severnobačkog okruga Dragi Vučković i načelnik Policijske uprave Subotica Nenad Sekulić, položili su cveće.
https://youtu.be/b9_rjS1kbeM

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Dozvoljene đačke ekskurzije

Prema odluci Ministarstva prosvete đačke ekskurzije i za učenike osnovnih i srednjih škola mogu da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *