ponedeljak , 6 april 2020
Naslovna / Društvo / Mandić: Bečej je opština investicija

Mandić: Bečej je opština investicija

Bečej je od 2012. godine opština investicija, poručio je pomoćnik predsednika Opštine Bečej za omladinu i odnose s javnošću Dane Mandić. Mandić je dodao i da se lokalna samouprava trudi da ulaže u one investicije koje su direktno povezane sa unapređenjem kvaliteta života svih građana na teritoriji ove Opštine.

Centralni trg u Bečeju potpuno je rekonstruisan, završetak radova proslavljen je manifestacijom pod nazivom „Bečej noću“ koja će, zbog velike posećenosti, po svoj prilici postati tradicionalna manifestacija. Opština Bečej, u saradnji sa višim nivoima vlasti, izdvojila je značajna sredstva za rekonstrukciju Gerontološkog centra, kao i školskih zgrada, a OŠ „Zdravko Gložanski“ potpuno je rekonstruisana. U prethodnom periodu prioriteti su bili rekonstrukcija putne infrastrukture, te je potpuno rekonstruisana Zmaj Jovina ulica, kružni tok i putna infrastruktura u naselju Mala Bosna.

Pored rekonstrukcije putne infrastrukture prioriteti su i obezbeđivanje što boljih uslova za dolazak domaćih i stranih investitora, a sa ciljem otvaranja novih radnih mesta. U skladu sa tim puno je ulagano u industrijsku zonu, a ona je sada maksimalno infrastrukturno opremljena, poručuju iz lokalne samouprave i dodaju da su kvalitetne uslove za poslovanje prepoznali i investitori.

Predstavnici lokalne samouprave istakli su da je Opština prihvatila inicijativu nevladinog sektora, te da je sprovedeno istraživanje sa građinama, a cilj istraživanja bio je da se opštinski budžet približi građanima odnosno njihovim potrebama.

Iz Opštine podsećaju da im je cilj da ove godine, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, ulože sredstva za rekonstrukciju krova sportskog centra.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Info blok 02.04.2020.

Info blok 02.04.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *