петак , 30 октобра 2020
Naslovna / Društvo / JKP ,,Subotičke pijace“: unapredićemo pijačni prostor i proširiti kapacitete

JKP ,,Subotičke pijace“: unapredićemo pijačni prostor i proširiti kapacitete

U JKP ,,Subotičke pijace“ ističu da će tokom godine unaprediti pijačni prostor i proširiti kapacitete čime će se poboljšati uslovi rada. Kada se ostvare neophodni uslovi pijacu na Teslinom naselju i Mlečnu pijacu očekuju rekonstrukcije, dok će pijaca na Željezničkom naselju biti izgrađena u drugom ili trećem kvartalu ove godine.

Prodavci sa kojima smo razgovarali na Mlečnoj pijaci rekli su nam da su delimično zadovoljni uslovima rada. Po njihovim rečima pijaca je čista i ima dovoljno tezgi. Pozitivno je što se cene zakupa prodajnih objekata nisu menjale, ali ta pijaca nije adekvatno ograđena zbog čega im je zimi hladno, a leti pretoplo.

Uslovi rada u kojima rade zakupci na Mlečnoj pijaci su teški zbog čega iz JKP ,,Subotičke pijace“ planiraju da izvrše rekonstrukciju ove najferekventnije pijace kada se za to steknu uslovi. Izgradnjom hale zakupcima bi se obezbedili bolji uslovi rada, a prema rečima direktorke JKP ,,Subotičke pijace, Ilinke Vukoje, lokalna samouprava je spremna na saradju u rešavanju problema i učešće u rekonstrukciji Mlečne pijace.

Iz JKP ,,Subotičke pijace“ podsećaju da je vrednost investicije za izgradnju pijace na Želježničkom naselju oko 3 miliona dinara koje je ovo preduzeće obezbedilo iz sopstvenih sredstava, a ta pijaca bi trebalo da bude gotova do trećeg kvartala ove godine. Pijaca na Teslinom naselju zahteva rekonstrukciju, a kako bi se to ostvarilo, aplicirali su za sredstva kod ambasade Turske, tokom ove godine biće napravljen projekat, a 2020. godine započeće obnova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Sednica Socijalno ekonomskog saveta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *