Zimnica

Iako je priprema zimnice uveliko gotova, za sve one koji nisu stigli ove godine da pripreme zimske specijalitete, subotičke pijace nude gotove proizvode, a prema rečima prodavaca prodaja je iz godine u godinu sve bolja.

 

Vredne domaćice odavno su završile sa pripremama zimnice, a za one koji pak nisu bili u mogućnosti ili nisu želeli da sami prave zimske specijalitete, na našim pijacama nekoliko godina u ponudi su i gotovi domaći proizvodi najraznovrsnije zimnice. Sugrađane koje smo zatekli u kupovini na pijaci, pitali smo da li i zbog čega kupuju gotovu zimnicu. Mišljenja su podeljenja, dok jedni ipak vole sami da prave ove specijalitete, drugi pak iz praktičnih razloga kupuju već gotovo.

 

Na našim pijacama već duži niz godina prodavci prodaju gotovu zimnicu, a kako kažu prodaja ide veoma dobro, možda čak i bolje nego sveže povrće, jer sve manje ljudi ostavlja zimnicu. Cene su raznovrsne i u zavisnosti od vrste kreću se od 120 dinara pa naviše.

 

Prema rečima prodavaca uglavnom se uzimaju veće količine, a kada je reč o vrsti zismkog specijaliteta, podjednako se uzimaju sve vrste.