Zbog uskršnih praznika većina ustanova sutra i u ponedeljak neće raditi

Zbog uskršnih praznika većina ustanova sutra i u ponedeljak neće raditi ili će rad organizovati u okviru dežurstva.
Ambulante Doma zdravlja neće raditi od 6. do 9. aprila nego će biti organizovano dežurstvo u Službi za hitnu medicinsku pomoć, kao i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru. Dežuraće i Služba za zdravstvenu zaštitu dece u Dispanzeru za decu , od 8 časova do 24h, kao i Stomatološka služba, od 7 do 13 časova.
Tokom praznika, apoteka ispod Gradske kuće dežuraće non-stop, a sutra i u subotu će biti dežurne i apoteke u Čantaviru, Bajmoku i Paliću, od 8 do 13 časova. U subotu će dežurati i apoteka kod Sinagoge, od 8 do 12 časova.
Pijace Zelenac, Mlečna, Teslina i Kvantaš, 6, 8. i 9. aprila će raditi od 5.30 do 13 časova, dok će 7. aprila biti otvorene od 5.30 do 17 časova.
Trgoprometovi objekti sutra i u subotu će raditi po redovnom radnom vremenu oni koji rade nedeljom, taj dan će raditi do 12 časova, a u ponedeljak će svi biti otvoreni do 14 časova.
Pošte neće raditi tokom praznika. U petak, subotu i ponedeljak,  biće otvorena  samo pošta u Rodiću, od 8 do 20.30 i u Univerexportu na Bajskom putu, od 7 do 20 časova, odnosno u ponedeljak od 7 do 13.30 časova. Pošte na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija će tokom prazničnih dana raditi redovno.
JKP „Parking“ neće naplaćivati parkiranje od petka do ponedeljka. Reklamacije i blagajna preduzeća takođe neće raditi tokom praznika. Redovna kontrola i naplata parkiranja počeće u utorak, 10. aprila.
Autobusi Suboticatransa će saobraćati po redu vožnje za nedelju, a u subotu uobičajeno. Međunarodna linija Feketić-Subotica-Segedin će tokom prazničnih dana saobraćati po redu vožnje, a međunarodna linija Subotica-Segedin u petak, subotu i ponedeljak.
JKP „Čistoća i zelenilo“ će tokom praznika odvoziti komunalni otpad iz domaćinstava, osim sutra. Na Veliki petak, komunalni otpad će se odvoziti samo iz MZ Bajmok-leva strana i Rata. Gradska deponija će raditi po uobičajenom radnom vremenu.