Zbog izgradnje brze pruge stanovnici Kosovske ulice strahuju da će ostati odsečeni

Zbog izgradnje brze pruge stanovnici oko pedeset domaćinstava Kosovske ulice koji stanuju uz prugu strahuju da će ostati odsečeni od grada. U nadi da će problem biti rešen prikupili su i peticiju, ali konkretan odgovor od nadležnih još uvek nisu dobili.

Zbog radova na izgradnji brze pruge stanovnici više nisu povezani sa asfaltiranim delom Kosovske ulice i jedini prelaz ka glavnom putu je preko zemljanih radova. Do nedavno mogli su preći preko Ulice Indire Gandi, međutim, ni to više nije opcija. Mira Golubović živi u jednom od dva slepa kraka ove ulice više od pedeset godina i postavlja pitanje – Gde će biti put?

Kako objašnjava jedan od okupljenih stanovnika ove ulice, Viktor Ostrogonac, put je prvobitno bio planiran uz novu prugu širine tri metra koji bi spajao Kosovsku ulicu sa asfaltiranim delom. Međutim, Viktor kaže da tog plana više nema na zvaničnom sajtu grada.

Meštani jasno kažu, protiv izgradnje pruge nemaju ništa, jedino što žele jeste prolaz.

Kako bi pokušali da dođu do rešenja, meštani su pisali i peticiju. Marko Kožuh je 30. decembra predao na pisarnici Gradske kuće peticiju koju je potpisalo 40 građana i kako kaže, još uvek nije dobio odgovor.

Građani se nadaju da će adekvatno rešenje za njihov problem biti pronađeno pre nego što dođe do idizanja peščanog nasipa koji će im odseći put od ostatka grada.