Završetak rekonstrukcije centralne kuhinje PU „Naša radost“ do sredine godine

Radovi na rekonstrukciji centralne kuhinje PU „Naša radost“ trebalo bi da budu završeni do sredine ove godine, najavljuju iz uprave ove ustanove. Za poslednju fazu radova opredeljeno je oko 54 miliona dinara, a otprilike još toliko i za opremanje objekta.

Prema najava iz uprave PU „Naša radost“, od sredine ove godine mogla bi ponovo da počne priprema obroka za mališane koji pohađaju vrtiće ove predškolske ustanove u centralnoj kuhinji. Naime, po rečima tehničkog direktora PU „Naša radost“, Veljka Vojnića opredeljeno je oko 54 miliona dinara za završnu fazu radova na rekonstrukciji objekta centralne kuhinje i još otprilike toliko i za opremanje kuhinje najsavremenijom opremom po najvišim standardima.

Nastavak radova na rekonstrukciji centralne kuhinje očekuje se uskoro, a trenutno se radi na pregledanju tehničke dokumentacije, nakon čega će uslediti javna nabavka.

Tokom maja 2019. godine započeti su radovi na 1. fazi rekonstrukcije objekta centralne kuhinje PU “Naša radost”. Ova kuhinja projektovana je pre više od tri decenije za pripremu obroka za 450 mališana, a danas “Naša radost” svakodnevno priprema više od 10.000 obroka za oko 4500 dece. Za vreme trajanja radova na rekonstrukciji, obroci se pripremaju u fabrici ATB “Sever”.