недеља , 16 јануара 2022
Naslovna / Društvo / Završen In memoriam zid na Kerskom groblju

Završen In memoriam zid na Kerskom groblju

In memoriam zid na Kerskom groblju završen je pre dve nedelje. Zid je podignut u znak sećanja na sve pokojnike koji su bili sahranjeni na parcelama 6 i 7 koje su poništene u procesu dobijanja novog prostora za sahrane. Izgradnju In memoriam zida finansiralo je JKP „Pogrebno“, a vrednost radova je 227.000 dinara.

 

Parcele 6 i 7 na Kerskom groblju poništene su po isteku 30 i više godina od dane sahrane, a naslednici, rodbina i prijatelji pokojnika koji su bili sahranjeni na ovim parcelama bili su obaveštavani da se priprema poništavanje. Jedan deo Subotičana je odlučio da uradi ekshumaciju posmrtnih ostataka, te su posmrtni ostaci pokojnika premeštani u druge rake, a neki su se odlučili za nove grobnice. Za one koji nisu uradili ni jedno od ova dva, JKP „Pogrebno“ podiglo je In memoriam zid na koji se upisuju imena pokojnika i datum rođenja i smrti, kako bi rodbina i prijatelji pokojnika mogli da im odaju počast.

 

Upisivanje imena pokojnika na In memoriam zid je u toku. Svi oni koji imaju saznanja o pokojnicima koji su bili sahranjeni na parcelama 6 i 7 mogu da se obrate JKP „Pogrebno“ sa podacima o pokojniku. Sve troškove oko ovog posla snosi „Pogrebno“.

 

Na parcelama 6 i 7 na Kerskom groblju planira se dubinsko sahranjivanje pokojnika na 2,20 metara. Ovde će se, kako objašnjava direktorka JKP „Pogrebno“ sahranjivati pokojnik na pokojnika. Za sada nije poznato koliko će biti grobnih mesta na ove dve parcele jer treba da se završi planiranje broja grobnica odnosno tzv. američkih parcela gde će se vršiti dubinsko sahranjivanje. Identično poništavanje parcela obavljeno je i na Bajskom i na Senćanskom groblju.

O autoru Jasmina Tatic

Pogledaj i sledeće

Povećan broj zahteva za izdavanje ličnih karata

U protekle 2 nedelje vidno je povećan broj zahteva za izdavanje ličnih karata u PU …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *