Završen kratak program studija na Ekonomskom fakultetu

Na Ekonomskom fakultetu danas su uručeni sertifikati za 17 polaznika kratkog programa studija „Implementacija ERP sistema“. Ovaj program finasirao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam na osnovu potreba IT sektora, a radi se o prvom programu ove vrste na teritoriji Vojvodine.

Među polaznicima programa „Implementacija ERP sistema“ bila je i Anđela Radulović koja je već zaposlena, ali je pohađanjem ovog programa želela da proširi svoja znanja. Anđela ističe da je bilo izazovno kombinovati posao i dodatnu edukaciju, ali da je imala podršku i razumevanje poslodavca.

Kratki program studija „Implementacija ERP sistema“ realizovan je tokom proteklih 6 meseci na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Ukupno 17 polaznika prošli su obuku- 8 iz privrede i 9 koji su na ovaj način tražili zaposlenje. Polaznici programa su polagali prijemni ispit, a jedini uslov bio je završena srednja škola.

Ovaj specijalizovani program kratkih studija za ERP konsultante podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a krreiran je na osnovu potreba poslodavaca iz IT sektora.

Ovo je prvi kratki program studija koji je realizovan u Vojvodini.