Za šest vikenda podeljeno je 600 kuvanih obroka solidarnosti

Organizacija “Četvrta Mini Jugoslavija” zajedno sa Združenom akcijom “Krov nad glavom” u proteklih šest vikenda podelili su nešto više od 600 kuvanih obroka solidarnosti našim najugroženijim sugrađanima.

Akcija “Solidarni obrok” počela je krajem novembra u kojoj se za približno 130 najugroženijih sugrađana svakog vikenda priprema topli obrok koji im se odnosi na kućnu adresu. Za šest vikenda podeljeno je oko 600 obroka, rekao je Goran Gabrić, ispred organizacije “Četvrta Mini Jugoslavija”.

Pored volontera koji pomažu u pripremanju obroka, donaciji namirnica i prevozu ima i dosta onih koji su odlučili da pomognu finansijski. Iz organizacije kažu da su jelovnici raznovrsni, te da se trude da svaki put naprave nešto novo, dodavši da su korisnici za sada zadovoljni. U narednom periodu plan je da se akcija proširi.

Broj volontera povećao se od novembra meseca, kada je akcija “Solidarni obrok” počela, ali isto tako povećava se i broj onih kojima je pomoć potrebna, te iz organizacije pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe akciji preko Fejsbuk profila “Krov nad glavom” ili odlaskom na adresu “Mini Jugoslavije”.