Za dva vikenda obavljen 281 preventivni zdravstveni pregled

Tokom dva vikenda lekari Doma zdravlja obavili su 281 preventivni zdravstveni pregled na vakcinalnom punktu u Novoj opštini i u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece.

Zainteresovanost građana za preventivne zdravstvene preglede bila je veća tokom ovog vikenda. Ukupno 96 ljudi iskoristilo je priliku da obavi internistički pregled – EKG srca, izmeri nivo šećera i masnoća u krvi, kao i da proveri krvni pritisak. Kako su se pregledi obavljali na vakcinalnom punktu, bilo je i sugrađana koji su se tom prilikom i vakcinisali, rekla je direktorka Doma zdravlja, Ivanka Beoković.

U Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece, na odeljenju ginekologije obavljena su 53 preventivna ginekološka pregleda, kao i uzimanje Papa testa, što je za 23 pregleda više u odnosu na prošli vikend, dok su lekari na odeljenju pedijatrije imali najmanje posla, tačnije ovog vikenda nije bilo novih pregleda.

Građani su tokom ove dve zdravstvene akcije mogli da provere svoje zdravstveno stanje bez obzira na to da li su zdravstveno osigurani.