недеља , 28 фебруара 2021
Naslovna / Društvo / Za dobar imunitet najvažnija je uravnotežena ishrana

Za dobar imunitet najvažnija je uravnotežena ishrana

Za dobar imunitet najvažnija je uravnotežena ishrana, kažu stručnjaci. Kada je reč o vitaminima i suplementima, preporuka je da se unose tri meseca, nakon kojih bi trebalo da sledi mesec dana pauze.

Iako smo zakoračili u novu godinu, Korona virus i dalje je prisutan, a pored njega i sezonski grip.Za dobar imunitet, najvažnija je uravnotežena i raznovrsna ishrana. Takođe, preporuka je da se multiminerali i multivitamini unose tri meseca jer se imuni sistem gradi vremenom, te bi nakon toga trebala da usledi pauza od barem mesec dana, rekla je Dajana Timar, magistar farmacije

Kada je reč o kombinovanju vitamina kao što su vitamini C i D, prema rečima farmaceuta, najbolje je da ih pijemo odvojeno, te se tako preporučuje unos vitamina C u prepodnevnim, a vitamina D u poslepodnevnim satima.

Takođe, bakterije u crevima izuzteno su bitne za imunitet, pa uzimanjem probiotika možemo poboljšati količinu mikroorganizama koji su funkcionalni u samom digestivnom traktu. Sezona gripa i virusa počinje od septembra meseca, te se početak podizanja imuniteta savetuje upravo od septembra, a završetak s početkom proleća, u martu mesecu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Dan retkih bolesti

Retke bolesti su prema definiciji one bolesti koje se javljaju na manje od 5 osoba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *