понедељак , 26 октобра 2020
Naslovna / Servisne informacije / “Vodovod”: Zaštitite vodomere

“Vodovod”: Zaštitite vodomere

Zbog nastupanja zime i niskih temperatura, JKP “Vodovod i kanalizacija” poziva potrošače da dodatno zaštite svoje vodomere kako ne bi došlo do zamrzavanja i pucanja.
Vodomeri bi trebalo da budu zaštićeni na način koji će omogućiti da gornji deo kućišta vodomera sa PVC poklopcem na staklu, ispod kojeg se nalazi brojčanik, bude dostupan, odnosno da se zaštita toga dela vodomera može lako ukloniti i vratiti na svoje mesto nakon očitavanja koje se vrši svakog meseca.
Ukoliko je vodomer postavljen plitko, savetuju iz ovog JKP, potrebno je postaviti neki termoizolacioni materijal preko vodomera, kao što su daske, stiropor, stirodur ili bala slame. Vodomere ne vredi zavijati u krpe, kkao kažu, jer to ne predstavlja dovoljnu zaštitu, a u proleće je tako pokriven vodomer teško ponovo razgrnuti i učiniti ga pristupačnim za očitavanje i održavanje. Potrošači koji imaju propisno izvedena, odnosno izgrađena vodomerna okna, ne bi trebalo da strahuju od smrzavanja vodomera, jer su vodomeri u ovako izgrađenim oknima ispod zone smrzavanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ogranak 3 izmenjeno, ambulanta u Maloj Bosni neće raditi

Ambulanta ogranak 3 Doma zdravlja sledeće nedelje će raditi po izmenjenom rasporedu, u ponedeljak od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *