Vitezovi vina „Arena zabatkiensis“ obeležili dan Svetog Vinka

Tradicionalnim probnim orezivanje vinove loze, po 19. put vitezovi vina Viteškog reda “Arena zabatkiensis” obeležili su dan Svetog Vinka koji je i dan njihovog osnivanja. Sudeći po preseku, zima za sada nije ugrozila zasade vinove loze, a vinari predviđaju dobar rod.

U vinogradu Lasla Bonija u Velikom Radanovcu okupili su se vizetovi vina “Arena zabatkiensis” da obeleže dan svog osnivanja, ali i da vide kakva godina vinogradare u našem okrugu očekuje. Tradicionalno probno orezivanjem vinove loze pokazalo je da vinare očekuje dobra godina, ukoliko do kraja zime ne bude mraza.

Vremeneske prilike ove zime su, do sada bile naklonjene vinogradarima. Zima je bila blaga,a vinogradi u dobroj kondiciiji, te ako ne bude mraza i dovoljno vlage, stručnjaci predviđaju dobar rod.

Na Svetog Vinka se na vinovu lozu u vinogradima u dobrostojećim domaćinstvima, stavljaju kobasice i šunke, kako bi se okrepili svi oni koji su tokom cele godine vredno održavali vinograd. Čokoti vinove loze zalivaju se vinom kako bi i ove godine bio dobar rod.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime