Vikend za nama je bio ispunjen aktivnostima za članove HK Spartak, i to poprilično uspešno

U Subotici je organizovan turnir „Liga budućih šampiona“ u sklopu Prvenstva Srbije za selekcije U8 (subota 28.12.) i za U10 (nedelja 29.12.), na kojem su pored domaćina, učestvovale i ekipe iz Novog Sada (Vojvodina i NS Stars) i iz Beograda (Partizan, Marbo i Crvena Zvezda). Igralo se po principu „svako sa svakim“, a prema propozicijama takmičenja u ovim kategorijama se ove sezone ne beleže zvanični sportski rezultati. Za nas u klubu je najvažnije da su sva deca dobila priliku da igraju i da ukrste palice sa vršnjacima iz drugih klubova, i što je takođe bitno, ni malo ne zaostajemo u nivou igre za bilo kojom ekipom.

Za HK Spartak U8 i U10 su nastupali: Stipić Relja, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Lakićević Vidak, Mandić Marta, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Piuković Roko, Marko Mateo, Rajković Marin, Tikvicki David, Brestovac Tara, Vidaković Aleksa, Poljaković Filip, Mandić Antonija, Maravić Tijana, Anđelković Luka, Iveljić Matija, Lukić Dunja, Marko Filip, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Tikvicki Martina, Čepela Teodora, Blažić Teodor, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Bjelan Mitja. Treneri: Brestovac Uroš, Cindel Norbert i Cox Michelle.

Svoje nastupe u sklopu Prvenstva Srbije je imala i selekcije U16 HK Spartak, koja ove sezone nastupa u fuziji sa HK Vukovi iz Sarajeva. Odigran je dvomeč sa ekipom HK Partizan iz Beograda, koji je do ovog momenta bio lider na tabeli, isped Crvene Zvezde i Vojvodine.

U subotu 28.12. utakmica između ovih ekipa je odigrana na Gradskom klizalištu u Subotici i posle velike borbe i neizvesne završnice, sva tri boda su ostala na domaćem terenu, Spartak/Vukovi – Partizan 3:2 (0:0 1:1 2:1).

Već narednog dan, u nedelju 29.12., revanš meč je odigran u Beogradu, gde su opet domaćini iskoristili prednost svog terena i zabeležili zasluženu pobedu Partizan – Spartak/Vukovi 9:3 (4:1 3:2 2:0), i ostao je još jedan susret ovih rivala u sklopu regularnog dela sezone.

Za U16 Spartak/Vukovi su nastupali: Penava Veljko, Đukanović Luka, Kiš Matej, Stantić Dario, Vučić Aleksa, Dizdarević Arman, Begović Bakir, Bajramović Afan, Viđen Emir, Smajlović Adnan, Drnda, Šačić Benjamin, Pleho Rijad, Mrkva Tarik, Memić Lut, Krehić Tarik i Šandor David. Treneri: Brestovac Uroš i Alić Nermin.

U nedelju 29.12. svoj nastup su imali i veterani HK Spartak u sklopu Prve „B“ lige Srbije, u kojoj su na klizalištu u Subotici dočekali beogradsku ekipu Kraljevi/Partizan. Domaći sastav je na ovoj utakmici bio kvalitetniji rival i odneo zasluženu pobedu rezultatom 10:4 (3:1 2:2 5:1). Za HK Spartak su nastupili: Vujković Davor, Fazekaš Đorđe, Popović Branko, Večić Vladimir, ižipac Dimitrije, Ižipac Ignjatije, Kerleta Miodrag, Brestovac Uroš, Dujmović Nikola, Dakić Srđan, Šandor Žolt, Desnica Prvoslav, Janačković Slobodan i Koso Mikloš.

Večeras od 20.30h će se na klizalištu u Subotici održati tradicionalna revijalna utakmica između selekcija U12/14/16 Vs Tate Dream Team, ekipe sastavljene isključivo od roditelja, kako bi i oni stekli utisak i dojam koliko sposobnosti, veštine i kondicije je potrebno za sve „prepreke“ koje se tokom sezone postavljaju pred takmičarske selekcije našeg kluba. Utakmica je prijateljskog karaktera, sa improvizovanim pravilima, ulaz je besplatan i svi su dobro došli da navijaju za svoje favorite.

Već od narednog vikenda, svoje nastupe u prvenstvu Mađarske „B“ će imati i selekcije U12 i U14, utakmicama u Budimpešti.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime