VESLAČICE PALIĆA OSVOJILE ZLATO, SREBRO I DVE BRONZE NA BEOGRADSKOJ INTERNACIONALNOJ REGATI

NA ADI CIGANLIJI PROTEKLOG VIKENDA ODRŽANA JE DVODNEVNA BEOGRADSKA INTERNACIONALNA REGATA „TROFEJ BEOGRADA“

VESLAČICE PALIĆA OSVOJILE ZLATO, SREBRO I DVE BRONZE NA BEOGRADSKOJ INTERNACIONALNOJ REGATI

SESTRE BOGLARKA I ŽOFIA B. VARGA IZ VESLAČKOG KLUBA PALIĆ OSVOJILE SU PRVO MESTO U KONKURENCIJI PIONIRKI U DISCIPLINI DUBL SKUL NA BEOGRADSKOJ INTERNACIONALNOJ REGATI

BEOGRADSKA INTERNACIONALNA REGATA „TROFEJ BEOGRADA“, ADA CIGANLIJA, SRBIJA – Proteklog vikenda na Adi Ciganliji u Beogradu je održana Beogradska internacionalna veslačka regata „Trofej Beograda“ koja je u dva dana (22-23.04.2017) na Regatnoj stazi na Savskom jezeru okupila oko 600 takmičara i takmičarki iz tri zemlje – Srbije, Bugarske i Izraela. Veslači Palića učestvovali su prvog dana takmičenja kada je na programu bilo 20 finalnih trka u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplinama skif, dvojac bez kormilara i dubl skulu, dok su se studentske posade borile u četvercu bez kormilara. Uz loše vremenske uslove na stazi, uz kišu i jak vetar, veslačice Palića uspele su da ostvare zavidne rezultate osvojivši zlatnu, srebrnu i dve bronzane medalje. Time je Veslački klub „Palić“ sa svojih 6 posada osvojio čak 4 medalje.

U konkurenciji pionirki u disciplini dubl skul najuspešnije su bile sestre Žofia B. Varga i Boglarka B. Varga, veslačice Palića. One su stazu dužine 1.000 metara izveslale u vremenu 3:59.93 i time zauzele prvo mesto i osvojile zlatnu medalju.

Ana Miković i Milica Stambolija iz Veslačkog kluba „Palić“ u kvalitetnoj konkurenciji juniorki, u trci dubl skulova uveslale su druge u cilj odmah iza posade Veslačkog kluba „Crvena Zvezda“. Palićanke su trku, u stazi dužine 2.000 metara, završile sa srebrnim vremenom 8:22.60, i razlikom od 5 sekundi u odnosu na zlatnu posadu Crvene Zvezde.

Takmičarka Palića, Ana Miković, je osvojila i bronzanu medalju jer je trku skifova u stazi dužine 2.000 metara izveslala s vremenom 8:53.33 i tako zauzela treće mesto iza juniorki veslačkih klubova „Danubius 1885“ iz Novog Sada i beogradskog „Partizana“.

Dubl skul posada Palića, sastavljena od takmičarki Iva Zubelić i Nikolina Đorđević u kadetskoj konkurenciji, zauzela ja treće mesto. Iva i Nikolina su trku, u stazi dužine 2.000 metara, završile s vremenom 8:19.29, odmah iza posada bugarskog Cherpokova i beogradskog Partizana, i time osvojile još jednu bronzanu medalju za Veslački klub „Palić“.

Beogradsku internacionalnu regatu „Trofej Beograda“, na kojoj su se pored svih domaćih klubova borili i timovi iz Bugarske i Izraela, organizovao je Veslački savez Srbije (VSS) uzsvesrdnu podršku Gradskog sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“.

ŠKOLA VESLANJA NA JEZERU PALIĆ – Na jezeru Palić i ove godine organizuje se škola veslanja za sve one koji su zainteresovani da se ubuduće rekreativno ili profesionalno bave ovim izuzetno zdravim i kvalitetnim sportom. Školu veslanja vodi proslavljena i uspešna veslačica, magistar sporta i fizičkog vaspitanja, Kornelija Đurasević. Obuka u školi veslanja traje dva meseca, a treninzi se održavaju tri puta sedmično. U okviru te obuke polaznici prolaze kroz osnovnu veslanja i pravilne tehnike zaveslaja, a nakon završene obuke svi polaznici su osposobljeni da nastave da se bave veslačkim sportom, da usavršavaju tehniku veslanja i ukoliko žele i nastupaju na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. U školu veslanja mogu da se prijave svi zainteresovani, bez obzira na pol, uzrasta od 11 godina pa nadalje, lično svakim radnim danom, osim ponedeljkom, u Veslačkom klubu „Palić“ pre podne od 8 do 10 i posle podne od 17 do 19 časova, vikendom od 9 do 11 časova, ili svakodnevno putem telefonskog broja 060/40-30-654 (trener Nikola Kujundžić) i 060/75-33-110 (trener – saradnik Denis Kozma).