Vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji

U Subotici i na Paliću je do sada prijavljeno 27 smeštajnih jedinica koje su uključene u sistem vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Ministarstvo turizma je i godine opredelilo 100.000 besplatnih vaučera za smeštaj u Srbiji. U Subotici i na Paliću je zaključno sa 6. januarom za sistem vaučera prijavljeno 27 smeštajnih jedinica. Na Paliću je prijavljeno 17, a u Subotici 10 smeštajnih jedinica. Vaučer se može iskoristiti zaključno sa 20. novembrom ove godine, a korisnici su u obavezi da na šalterima „Pošta Srbije“ podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Po rečima direktora Turističke organizacije Subotice, Aleksandra Medakovića, Subotica i Palić su interesantni turistima koji koriste vaučere za subvencionisani odmor. Tokom prošle godine je kroz ovaj sistem u našem gradu ostvaren značajan broj noćenja, objašnjava Medaković koji kaže da je od ove godine olakšan i sistem prijave.

Tokom prošle godine je oko 40 smeštajnih jedinica u Subotici i na Paliću bilo uključeno u sistem vaučera, a u Turističkoj organizaciji grada očekuju da će i ove godine približno isti broj ugostitelja odlučiti da ponudi smeštaj kroz ovaj sistem.