Uspešno je završeno još jedno takmičenje Mini Maksi lige Subotice

U revijalnom delu ovogodišnje Mini Maksi lige Subotice za fudbalere rođene od 2012. do 2015. godine učestvovalo je preko 400 dece, koja su, pod balonom u Dudovoj šumi, odigrala više od sto utakmica, nakon čega je usledila odlučujuća borba za plasman, odnosno svojevrsne kvalifikacije za odlazak na završni turnir Prvenstva Srbije.

U generaciji 2012. godišta prvo mesto osvojili su igrači Fudbalskog kluba „Subotica“, koji su, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, slavili protiv vršnjaka iz ekipe „Arena 1“.

U konkurenciji dečaka rođenih 2013. godine trijumfovala je ekipa „Su Tima“, a u 2014. godištu na pobedničkom postolju našli su se predstavnici „Arene“, čiji fudbaleri su bili najbolji i među dečacima 2015. godište, dok su se iza njih plasirali „Spartak“ na drugom i „Subotica“ na trećem mestu.

Iako u Mini Maksi ligi Subotice, čiji organizator je bio Sportski savez našeg grada, rezultat nije bio u prvom planu, svaki učesnik ovog takmičenja, bez obzira na plasman, bio je nagrađen medaljom, što je dodatno stimulisalo ove mališane da pruže svoj maksimum i da od prvog dana svoje fudbalske karijere osete takmičarski duh, ali i da nauče šta znači sportski fer-plej.