Uspela generalna proba Golubica pred ligu šampiona

ŽFK Spartak – ŽFK Vojvodina 6 : 0 (4:0)

Od početka utakmice Spartak je nametnuo visok presing i težište igre preselio na polovinu gostujućeg kluba. U 7. minuti Tijana Filipović postiže prvi gol za Spartak. Na drugi gol se čekalo gotovo pola sata, a glavni krivac je talentovana Vošina golmanka Jovana Đukić. Odličnim i blagovremenim intervencijama osujetila je nekoliko izglednih prilika. U 15. minuti je zaustavila šut Sare Pavlović, u 17. minuti sprečila pokušaj Natalije Obradović iz neposredne blizine, a u 26. minuti je preduhitrila Tijanu Filipović, vodećeg strelca u Super ligi Srbije za žene.
U 34. minuti Anastasija Ćirić poentira za 2:0 na asistenciju Natalije Obradović. Dva minuta kasnije već je 3:0. Anastasija Ćirić je strelac, a asistirala je Vesna Milivojević. U 41. minuti u listu strelaca se upisuje Vesna Milivojević. Prima loptu od Sare Pavlović, piruetom se oslobađa čuvarke i lansira loptu u mrežu za 4:0.

U drugom poluvremenu, pošto je obezbedio visoko vođstvo za svoj tim, Boris Arsić vrši maksimalan broj izmena. Priliku da zaigra u dresu subotičke ekipe dobila je i Gabrielle „Gaby“ Farrell, novo lice u timu Spartaka.
Što se tiče prikazane igre u drugom poluvremenu, Spartak je i dalje bio dominantna ekipa, ali je i Voša imala par pokušaja preko svojih isturenih igračica. Na 5:0 rezultat je povisila Sara Pavlović na asistenciju Krstine Tanasković, a tačku na meč i konačnih 6:0 postavila je Tijana Matić, na asistenciju Aline Baka.

U generalnoj probi pred kvalifikacije za Ligu šampiona „golubice“ su ostavile povoljan utisak. Ako bi izuzeli šanse koje nisu realizovane zbog odlične odbrane Jovane Đukić, moglo bi se reći da je i sreća bila na Vošinoj strani. Prvo je u 7. minuti Tijana Filipović, a potom i Tijana Matić u 29. minuti pogodila stativu, dok je u 49. minuti Vesna Milivojević pogodila prečku.

MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 30.10.2020. od 17:00 časova. SUDIJA: Jovana Polić. ASISTENTI: Ljubica Čubrilo i Marijana Rajović. DELEGAT: Ilija Vukanović. VREMEOblačno, slaba kiša, vlažnost 95%, prohladno 10°C.

Sve golove i najlepše momente možrte pogledati u emisiji Sportak u

ponedeljak od 20 časova i 30 minuta.