среда , 28 јула 2021
Naslovna / Društvo / Uručeni ugovori za refundaciju sredstava

Uručeni ugovori za refundaciju sredstava

U Plavoj sali Gradske kuće predstavnicima 11 udruženja uručeni su ugovori za refundaciju sredstava za organizovanje i održavanje manifestacija na teritoriji našeg grada tokom prošle godine. Za ovu namenu je iz gradske kase prošle godine opredeljeno 2,5 miliona dinara.

Među 11 udruženja kojima su danas uručeni ugovori za refundaciju sredstava, nalazi se i Udruženje pčelara “Pčela” koje je tokom prošle godine organizovalo tradicionalne “Dane pčelarstva” koji su održani po 23. put. Za ovu manifestaciju od grada su dobili 220.000 dinara.

Prošle godine je u gradskom budžetu za realizaciuju projekata u oblasti javnog interesa putem organizovanja i održavanja sajamskih manifestacija i izložbi na teritoriji grada Subotice, opredeljeno 2,5 miliona dinara. Od prijavljenih 12, 11 udruženja je ostvarilo pravo na refundaciju sredstava. Pojedinačni iznosi po manifestaciji su se kretali u rasponu od 100.000 do 400.000 dinara. Kako je istakla zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, u okviru ovih manifestacija proizvođači su imali priliku da sami direktno prodaju svoje proizvode krajnjim korisnicima, odnosno kupcima, te naglasila turistički i ekonomski aspekt manifestacija koje je grad podržao.

Prema rečima zamenice gradonačelnika, grad je i ove godine opredelio isti iznos za refunaciju troškova za organizovanje i održavanje sajamskih manifestacija i izložbi.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Donacija zaposlenih u „Idea“ prodavnicama korisnicima Doma „Kolevka“

Zaposleni u 12 “Idea“ prodavnica iz Apatina, Sombora i okoline donirali su prehrambene i kozmetičke …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *