Uručeni ugovori na bespovratna sredstva

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore predstavnicima 14 gradova i opština koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Sredstva u vrednosti od oko 13,5 miliona dinara usmerena su sa ciljem podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti, kao i jačanja institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

Ovim konkursima insistiraćemo na projektima koji mogu da se finansiraju sredstvima iz pokrajinskog budzeta, republičkih fondova, ali i na projektima koji će se finansirati iz EU fondova“, rekao je Bjelić i poručio da će se u narednom periodu iznos sredstava iz različitih međunarodnih fondova povećavati, te najavio raspisivanje novih konkursa planiranih za narednu godinu.

Kako je Bjelić naveo, pokrajinski sekretarijat, prilikom sufinansiranja projekata, rukovodiće se principom regionalnog razvoja – ravnomerene raspodele sredstva, te će podrška biti usmerena nerazvijnim opštinama u meri koja ne ugrožava razvijene.