Uhapšena dva lica osumnjičena za poreske utaje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, zajedno sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala i subotičkom Poreskom policijom, uhapsili su Š. R. (1984) i H. A. (1990) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više poreskih utaja.

Sumnja se da su oni kao odgovorna lica dva subotička preduzeća, sa još jednom osobom, za kojom policija intenzivno traga, od 8. januara 2020. do 31. decembra prošle godine, prodavali polovna putnička vozila, a deo naplaćenog novca nisu uplaćivali na račun preduzeća, nego zadržavali za sebe.

Takođe se sumnjiče da su prikazivali lažne troškove preduzeća čime su umanjili dobit, kao i da su Agenciji za zaštitu životne sredine, prilikom uvoza vozila iz inostranstva, dostavili lažne izveštaje kako bi izbegli plaćanje poreskih dažbina i naknade za uvoz polovnih vozila.

Oni su, kako se sumnja, na ove načine oštetili budžet Republike Srbije za oko 590.000.000 dinara.

Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.