Uhapšen državljanin Avganistana osumnjičen za krijumčarenje iregularnih migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv terorizma, u nastavku akcije suzbijanja iregularnih migracija, uhapsili su avganistanskog državljanina M. N., koji se sumnjiči da je član kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem iregularnih migranata na teritoriji Republike Srbije.

U zajedničkoj akciji sa pripadnicima Policijske uprave u Subotici, Antiterorističke grupe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata od osumnjičenog je oduzeta  snajperska puška, optika za snajper, dve automatske puške, okviri za automatsku pušku i 568 komada municije, koje je M. N., kako se sumnja, zakopao u šumskom području u blizini Subotice.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju opsežan rad na identifikaciji i pronalaženju ostalih članova ove kriminalne grupe koju uglavnom čine državljani Avganistana.