UG „Solidarnost“ podelilo pakete pomoći za najugroženije sugrađane

Udruženje građana “Solidarnost” podelilo je 37 paketa pomoći za sugrađane koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Paketi sa najosnovnijim životnim namirnicama podeljeni su u okviru projekta “Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice”.

Ruža Stantić bez svog supruga ostala je pre dvanaest godina i od tada je korisnik porodične penzije. Kako se nosi sa svakodnevnim nedaćama i zdravstvenim problemima kaže, samo ona zna. Ističe da joj paket pomoći, koji je dobila od Udruženja građana “Solidarnost”, mnogo znači.

Paket sa najosnovnijim životnim namirnicama dobio je i Đorđe Saulić, na čemu je zahvalan jer kaže niko drugi ni ne pomaže.

Iz Udruženja građana “Solidarnost” kažu da je 2022. godine podeljeno 36 paketa pomoći, prošle godine 54, a danas 37. Pomoć je mala, ali je od srca, kaže Mikloš Olajoš Nađ, predsednik Udruženja, kako bi makar malo sugrađanima sa malim primanjima olakšali borbu za opstanak. Od nadležnih institucija traže veću odgovornost, počevši od Centra za socijalni rad.

Paketi su podeljeni u okviru projekta “Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice” finansiranog od strane Grada sa 50.000 dinara.