Učenici Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević“ osvojili su sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u basketu 3×3

Učenici Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević“ osvojili su sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u basketu 3×3

Učenici Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević“ osvojili su sedmo mesto na trećem Svetskom prvenstvu u basketu za srednjoškolce 3×3, koje je održano u Beogradu. Ove godine, na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je 29 ekipa u muškoj i 26 u ženskoj konkurenciji. Subotičani su, pod dirigentskom palicom profesora fizičkog vaspitanja Predraga Borilovića, koji je nedavno imenovan i za prvog trenera košarkaša „Spartaka“, u izuzetno jakoj konkurenciji, odigrali ukupno osam mečeva, od kojih su šest rešili u svoju korist, dok su poraženi od Engleske sa 16:15, a potom i od Slovačke sa 12:11.

Izjava – Predrag Borilović, profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj ekonomskoj školi „Bosa Milićević“

Ovaj uspeh subotičkih basketaša utoliko je veći ako se zna da učenici subotičke Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević“ nemaju fiskulturnu salu, ali uprkos tome mogu se pohvaliti da su u poslednje dve godine osvojili titulu vicešampiona države u košarci, dok im je ove godine pripao laskavi epitet šampiona Srbije u basketu, zbog čega su i stekli pravo da reprezentuju našu zemlju na upravo zavšenom Prvenstvu sveta u Beogradu.

Njima sada predstoje kvalifikacije za učešće na planetarnom šampionatu u košarci, koje će se, naredne godine, organizovati na Kritu.