Učenici napravili interaktivni senzorni stalak

Učenici Školskog centra „Dositej Obradović“ i Politehničke škole su u proteklih mesec dana učestvovali u projektu „Iskustveno učenje“ Kolping društva Srbije, u okviru kog su zajedno izradili interaktivni senzorni stalak.

U izradi interaktivnog senzornog stalka učestvovalo je 19 učenika Politehničke škole i svi đaci Školskog centra „Dositej Obradović“, koji su ga kroz nekoliko susreta i radionica osmislili, dizajnirali i na kraju konstruisali, koristeći prirodne i reciklažne materijale za izradu.

Učenici Politehničke škole su u okviru stolarske radionice napravili stalak, te na ovaj način realizovali nastavne sadržaje kroz konkretne primere i procese, od ideje do gotovog proizvoda.

Sa druge strane, učešće učenika Školskog centra ogledalo u aktivnostima izrade senzornih i didaktičkih elementa za stalak, što je doprinelo razvoju kreativnosti, socijalnih i manipulativnih veština i sposobnosti.

Kolping  društvo Srbije sprovodi projekat „Iskustveno učenje“ od školske 2014/2015. godine, s ciljem da kroz uspostavljanje veza između nastavnog gradiva i društveno korisnog angažovanja učenika u lokalnim sredinama, omogući učenicima da prodube svoje znanje, steknu određene praktične veštine i razviju osećaj društvene odgovornosti.

Prethodni članak
Sledeći članak