Ubijen 21-godišnji Filip Z.

U noći između subote i nedelje mladi Subotičanin Filip Z. (21) ubijen je hicima iz pištolja, pola sata posle ponoći nedaleko od benzinske pumpe na Segedinskom putu. Do pucnjave je došlo posle svađe i tuče, a mladić je ubijen pred osamnaestogodišnjim rođenim bratom.

Pre pucnjave došlo je prvo do svađe, a potom i do tuče dve grupe mladića na benzinskoj pumpi, a potom su učesnici tuče navodno seli u automobile i otišli sa pumpe. Nedaleko odatle je iz jednih kola pucano na drugo vozilo i tom prilikom je pogođen Filip Z.

Mladić je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. U policiji je potvrđeno da su preuzeti snimci sa kamera i da se intenzivno radi na otkrivanju identiteta i hapšenju napadača. Istragom ubistva rukovodi Više javno tužilaštvo u Subotici.

Na benzinskoj pumpi je u nedelju mladić koji radi tamo rekao za „Blic“ da on nije bio u smeni kada je došlo do verbalnog sukoba, ali da zna da se svađa dogodila na toj pumpi, a sve ostalo je usledilo nakon odlaska dve grupe muškaraca sa ove pumpe.